Dnes vydal nějaký egyptský úřad (ministerstvo životního prostředí?) stanovisko, že vstup do vody v oblasti Sharm El Sheikh by měl být po nešťastných událostech opět bezpečný a povolují tak otevření pláží. Podle zpravodajství ze Sharmu jsou pláže plné
Diskuse uživatelů na téma Dovolená Egypt
Pláže v Sharm El Sheikh jsou od soboty 4.12. znovuotevřeny
-
4. 12. 2010, 16:05 #
-
No sice plaze otevreli asi ale ve vode neni ani noha a hlavne - nejaka organizace uvedla, ze ty chyceny zraloci nemaj nic spolecnyho s tim-tema, ktery utocili na rusaky, a ze je furt dost velky riziko, ze tam ten agresivni porad nekde je
5. 12. 2010, 1:43 # -
hahaha, teď to zrovínka čtu na cizích stránkách a chtěl jsem to sem připsat, no je to pravda, údajně tam pořád někde je, to je ovšem čirá spekulace (spekulace ale není to, že ty odchycené kusy neodpovídaji tomu, který je zachycen na fotografiích před útokem), protože potápěči prohledali všechny potenciálně možné skrýše a žádného "kandidáta" neobjevili... Taky sem se dočetl, že uloveným prohledali žaludky a žádné amputované končetiny nenašli. Ovšem také u toho bylo napsáno, že tihle žraloci ukouslé lidské končetiny pravděpodobně nežerou...
5. 12. 2010, 1:50 # -
půvondě sem chtěl připsat sem do fóra novinku o mrtvý němce, teď koukam že je tady už o tom článek. ale je to děs, navíc ste to tu včera vlastně psali, že je pravděpodobný že se něco stane. už tam nejedu
5. 12. 2010, 17:53 # -
ja taky ne, chachacha, ale ono se to urcite zase uklidni, snad se ten hajzlik uz nazral a odtahne nekam na otevreny more
5. 12. 2010, 17:58 # -
Oficiální egyptské orgány nyní vydaly nové nařízení, podle kterého nesmí být už žádný další ulovený žralok usmrcen a musí být, tak jak bylo původně plánováno, odvezen do bezpečné vzdálenosti, kde bude poté vpuštěn zpět do moře.
No a kdo mu zabrání, aby se k plážím vrátil když mu tak chutná.
5. 12. 2010, 23:49 # -
To je poločerný (šedý?) humor, ovšem je to pravda. Tak snad jedinou ochranou je odvézt ho tak daleko, aby nenašel cestu zpátky. Ony původně udávané lokality vypuštění toto ovšem - alespoň z mého pohledu - nezabezpečovaly.
5. 12. 2010, 23:58 # -
Já si především myslím, že je dosti naivní předpokládat, že ono nařízení o nezabíjení je něčím víc než mazáním medu kolem úst ochráncům přírody. Dokonce bych si dovolil tvrdit, že udělají vše proto, aby poblíž egyptských pláží nezůstal jediný živý žralok delší jednoho metru.
To je sice nepěkné, ale na druhou stranu, pokud se jim nepodaří najít jedince jenž bude mít v žaludku masivní zlaté hodinky, je nutností udělat cokoli co riziko dalšího útoku sníží.
6. 12. 2010, 1:34 # -
Víte já mám taky ráda zvířátka, ale co je moc, to je moc, a víte jak on je veliký, jak by řekl klasik? Tady pocaď má zuby! Prostě budu radši, když ty větší uloví a basta!
6. 12. 2010, 22:50 # -
Jezdím tam každý rok a to moře je chudčí rok od roka ubývají nejenom korály, ale i ryby,želvy atd. Neni řešení je vymlátit stačí chytit jenom toho jedince když vědí jak ho poznat.Podle vykouslé ocasní ploutve jak jsem viděl na nějakých ruských stránkách.
7. 12. 2010, 0:42 # -
už sem to psal vedle - lidi nešilte, připlaval - odplave
8. 12. 2010, 1:08 # -
Souhlasím s tím,že moře je rok od roku chudší a korály v horším stavu od dovolené k dovolené.Trávím v Sharmu všechen volný čas,je to můj druhý domov a nechtěla bych to měnit.tak snad se ty potvory umoudří,ale přesto-je to jejich domov,my jsme tam na návštěvě.
8. 12. 2010, 17:38 #
Reagovat
K posílání příspěvků je nutné přihlášení.